BAVO GALAMA                   

gallery/marco
gallery/queen
gallery/originals
gallery/guus

"Als regisseur werk ik vooral met popmuzikanten die hun werkgebied uitbreiden naar de theaters.

 

In theaterzalen zit het publiek op vastgeschroefde stoelen, wordt er in de zaal geen drank geschonken en dansen kan slechts in een uiterst beperkte ruimte als je opstaat uit je stoel. 

 

Het theater vraagt  van popmuzikanten een heel andere benadering van het publiek. De mensen die de moeite nemen naar de schouwburg te komen zijn geinteresseerd in meer dan alleen een feestavond. Vaak willen ze meer over de achtergrond en de tot standkoming van de muziek weten en ze zijn benieuwd naar het persoonlijk verhaal van de makers. Met theatrale middelen probeer ik altijd een meerwaarde toe te voegen aan de muziek die wordt gespeeld en die in eerste instantie de mensen naar het theater heeft gelokt. In het theater moeten mensen iets waardevols over hun favoriete muziek en muzikanten te weten kunnen komen. Iets wat ze op andere plaatsen niet te zien of te horen krijgen.

Zo heb ik Marco Borsato begeleid tijdens zijn eerste theatertour "De Bestemming". Daarna de eerste vijf  theatertours van Guus Meeuwis en dan zijn er nog alle voorstellingen die ik samen met Roel van Velzen, Leo Blokhuis en Leonie Meijer heb gemaakt. Als ik met iemand besluit te werken blijft het dan ook meestal  niet bij één show. Nu werk ik met Freek Vonk alweer een tijdje samen aan zijn shows in de AFAS en de reizende theatervoorstellingen. 

gallery/jeroen
gallery/callitluck
gallery/leonie perfect solitude
gallery/freek-vonk afas
gallery/niet the westside story
gallery/Leo en Ralf
gallery/met jochem en freek
gallery/leonie live
gallery/DSC03817

theaterregisseur

"De eerste vraag voor iedere artiest die op een podium stapt is;
kom je wat halen of kom je wat brengen..."